28 Kasım 2014 Cuma

Disney Karakterleri Selfie Çekerse

İtalyan illüstratör Simona Bonafini "Disney Selfie Series" adı altında bildiğimiz ikonik Disney karakterlerine instagram selfie'leri hazırlıyor.

Ariel, Hercules, Alice1951, Wendy, The Evil Queen, Mirror On the Wall, Cinderella gibi karakterler günümüz modasına uygun tavırlar içerisinde selfieler paylaşıyorlar. Örneğin Herkül kaslarını, Deniz kızı çeşitli bikinilerini, Cinderella ise ayakkabılarını sergiliyor.



Instagram'da @simonabonafini kullanıcısını veya #selfiefables hashtagini arattığınızda çok daha fazlasını görebilirsiniz.

Selfie'lerle ilgili diğer yazılarımız: DE bıyıklı Selfie Kampanyası ve Selfie Geçmişi



20 Kasım 2014 Perşembe

Marka İşbirliği: Spotify & Über




Son dönemlerde adları sıkça çeşitli sansasyonlarla anılan 2 marka işbirliğine gittiler. Über üzerinden taksi kullananlar, spotify ile takside diledikleri müziği dinleyebilecekler. İster bu işbirliğine özel hazırlanmış listeden parça seçebilecekler, ister kendi listelerinden.

Şimdilik sadece Londra, Singapur, San Francisco, New York, Stockholm, Sydney ve Toronto'da ve sadece spotify premium üyelerine geçerli olan işbirliği önümüzdeki dönemlerde Über'in yaygın kullanıldığı diğer bölgelere de yayılacak gibi görünüyor.

Bu işbirliğinden kim kazanıyor diye bakmak istersek, finansal açıdan şu an bu sorunun cevabını net olarak bilemiyoruz. Ancak mutualist bir faydalanma olduğu bir gerçek.

Spotify henüz yoğunlaşamadığı pazarlarda yeni üye kazanımına giderken, Über Amerika'daki rakibi Lyft, Avrupa'daki rakipleri Kabbee ve Hailo'ya fark atmak için yeni bir yola daha girmiş oldu.




18 Kasım 2014 Salı

Twitter'ın En Etkili Şekerleme Markaları



Cadılar Bayramı'nın favorisi hem çocuklar hem de büyükler için elbette şekerlemeler. Geçtiğimiz Cadılar Bayramı ardında bir dizi sosyal medya rakamı bıraktı bile.

StatSocial'a göre Twitter'ın etkin 3 şeker markası:

1- Skittles
2- KitKat
3- Kisses

Elbette takipçiler de analiz edilmiş ve sonuçlara göre:

1- Takipçilerin % 30'u 25-34 yaş arasında
2- % 71'i kadın
3- % 54'ü yılda 50.000 dolardan az kazanıyor.

Hazırlanan infografiği aşağıda görebilirsiniz.






17 Kasım 2014 Pazartesi

Büyük Markalar Instagram'da Ne Yapıyor?

Interbrand 100 markalarının instagram varlığı incelenmiş.

İşte sonuçlar:

* Bu markaların % 86'sının instagram hesapları var.

* Her postlarının altında ortalama 216 yorum var. Bu yorumların % 75'i ilk 48 saatte geliyor. Ancak en fazla yorum alan postların bu yüksek yorum hacmine daha uzun sürede sahip olacakları söyleniyor.

* Post içerikleri kullanılan hashtaglerle birlikte ortalama 138 karakter. Başka bir kullanıcının daha dahil edildiği postlar % 56 daha fazla engagement alıyor.

* Araştırmaya göre postun metin içeriğinin uzunluğuyla aldığı etkileşim arasında istatistiksel bir anlam yok. 



* Post içeriğinde en az 1 hashtag bulundurmak % 12,6 daha fazla etkileşim sağlıyor.

Kaynak: SimplyMeasured - araştırmayı incelemek için tıklayın.


5 Kasım 2014 Çarşamba

Instagram'da Kaç Hashtag Kullanmalısınız?

Instagram'da 150.000 marka postu üzerinden yapılan bir araştırmaya göre, 7 hashtag kullanmak % 23 ve üzerinde etkileşim sağlıyor. Ancak yapılan incelemeye göre markalar genellikle ya çok daha az veya çok daha fazla hashtag kullanarak postlarını bulanabilir hale ge
tirmek için çaba sarfediyorlar.

Altı,yedi ve sekiz hashtag kullanımı en yüksek oranda etkileşimi sağlarken, 9 ve sonrası postun spam olarak algılanmasına neden olabiliyor.


Kısacası araştırmayı yapan Piqora'ya göre 7 hashtag hakkınız var. Ve bu 7 hakkı iyi değerlendirmeniz lazım. Çünkü postunuz buna göre daha fazla görüntülenecek ve erişim alacak. Bunun için de bazı tavsiyelerde bulunmuşlar. Örneğin:

* 1 hashtag mutlaka markanızın ismi olmalı.
* 2 hashtag markanızı,ürününüzü anlattığınız slogan olmalı.
* Diğer hashtagler ürününüzün hedef kitlesinin genel ilgi alanı veya ürününüzün hedef alanı olmalı.