24 Ekim 2013 Perşembe

#TWITTERIPO Infografiği ve Türkiye Öngörüleri


Yazan: Metin Kahraman

Şubat ayında "Twitter Türkiye 2013" infografiğimizi yayınladık. Türkiye profilini yorumlarken, dünyayı da gözlemleyerek profilleri anlamlandırmaya ve öngörü oluşturmaya çalışıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Brickfish tarafından yayınlanan #TwitterIPO infografiği ise Amerika ve dünya geneline ışık tutuyor.

İşte #TwitterIPO’ da bizim gözümüze çarpanlar ve Türkiye kullanıcı karşılaştırması:

  • Dünya genelinde 231,7 milyon aylık aktif kullanıcı var. "Twitter Türkiye 2013" araştırmamızda aylık aktif Türkiye kullanıcı sayısı 6.2 milyon olarak akrşımıza çıkıyor.
  • Türkiye kullanıcıları saniyede 92 tweet atarken, Brickfish araştırmasına göre dünya genelinde saniyede 5700 tweet atılıyor.
  • Türkiye kullanıcılarının % 61’i twitter’ı mobilden kullanırken, dünya genelinde bu oran % 75.
  • 3 milyon web sitesi twitter ile entegrasyon gerçekleştirdi.
  • Tahmini spam hesap oranı ise % 5.

Infografiğinde #socialtv ye de dikkat çeken Brickfish 2013’ün 2. periyotunda Amerika lokasyonunda 19 milyon tekil kullanıcının tv izlerken 263 milyon tweet attığını belirtti. Bu oran düzenli yaptığımız  "Sosyal Medyada Tv Reytingleri" çalışmamızda Türkiye'den 2,5 milyon kullanıcı olarak belirlendi. 

Bu araştırma sonucu ile birlikte mobil kullanım oranlarının artışına bakarak, önümüzdeki yıl Türkiye araştırmasında % 62’den daha yüksek bir mobil kullanım beklediğimizi, ek olarak özellikle dizi izleme oranlarımıza bakarak socialtv oranlarının bu yıla oranla çok daha yüksek olacağını söyleyebiliriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder