19 Şubat 2014 Çarşamba

Şehzade Mustafa Mı Yoksa Pargalı Mı?

12 Şubat Çarşamba günü sosyal medya Şehzade Mustafa'nın katledilmesiyle çalkalandı. 

Sabah erken saatlerde oldukça durgun seyreden içerikler, 11-12 saatleri arasında artış gösterdi. Bu kısa dalgalanmada en çok dikkat çeken içerik “@tOuNeLa: Şehzade Mustafa'nın katledileceği gün, Hürrem anne olmuş; ilahi ironi...” oldu. Bu kısa dalgalanmanın ardından  18'e kadar fırtına öncesi sessizlik görüldü. 

Dizinin özetinin başlamasıyla içerikler 3000 civarlarına yükseldi. Bu bölümde 23-23:59 arasında, yani katlin gerçekleştiği sahneyi kapsayan aralıkta toplam 41390 tweet atıldı. Takip eden saatte ise 36163 tweet atıldı. 


Gün boyunca Mehmet Günsur ve Halit Ergenç'in oyunculuklarına övgülerin yanı sıra, tarihi gerçekler ve mizahi içerikler en fazla paylaşılan içerik tipleri olarak karşımızda çıktı. 

Aşağıda her saatin en fazla dikkat çeken içeriğini ve içerik seyrini görebilirsiniz. 





Daha önce de Pargalı ibrahim'in ölüm sahnesinde atılan tweetleri inceleyip, bazı verileri Webrazzi Dijital sunumumuzda paylaşmıştık. 

Pargalı'nın ölüm sahnesi 4 dakika sürmüştü ve bu sahnenin yayını sırasında  2600 tweet atılmıştı. Şehzade Mustafa'nın ölüm sahnesi ise 6 dakika sürdü ve bu sahne sırasında kullanıcılar 9400 tweet attılar. 





Diziden sonraki 24 saat boyunca süren etki,dizi günü kadar olmasa da özellikle 08-20 arasında saatte ortalama 2300 tweet olarak devam etti. İlk günün dikkat çeken tweetlerine ek olarak, en fazla paylaşım alan içerik kaynağı Hürriyet gazetesi olan "Şehzade Mustafa Türbesi'nin yoğun ziyaret alması" ile ilgili haberdi.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder