14 Şubat 2010 Pazar

Önce Dinlemeli

Sosyal medyanın, dolayısıyla online mecraların önemi her fırsatta, her yerde tartışılır oldu. Hem kurumlar hem de markalar için yeni ve farklı açılımlara sahip olması ise bu mecranın önemli, göz ardı edilmemesi gereken bir iletişim platformu haline gelmesini sağladı.

Ancak kurumlar, markalarını burada nasıl konumlandıracakları ve itibarlarını nasıl yönetecekleri konusunda hala ciddi bir belirsizlik içinde. Geldiğimiz noktada ise online iletişim ya da PR 2.0 neredeyse sadece dijital pazarlama projelerinden ibaretmiş gibi algılanıyor. Oysa ki geleneksel PR'da olduğu gibi PR 2.0'da da marka ve kurumun bu platformdaki mevcut durumunun doğru analiz edilmesi, ardından da stratejik bir planlama ile algı yönetiminin yapılması gerekiyor.

Mevcut durumun analiz edilmesi için de marka ve kurumların kendileri hakkında neler konuşulduğunu tespit ederek, analiz etmesi ve ölçümlemesi şart. Ardından hedef kitlenin beklentilerini anlayarak, onlara uygun içerikleri oluşturması ve bunları doğru kanallardan iletmeleri gerekiyor.

Bu noktada konuşulanları anında toplayan, toplanan konuşmaları işleyerek anlamlandıran ve raporlama araçlarıyla açıklayan, kullanıcı dostu arayüze sahip takip programlarına ihtiyaç duyuluyor.

İşte Monitera, tüm bu özellikleri bir arada sunarak, algılarını doğru yönetmek isteyen kurum ve markalara destek olacağına inandığım bir proje.

Mine Türkün
Danışman
Bersay Danışmanlık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder