20 Ekim 2014 Pazartesi

Sosyal Medyada "Vanilla Ice" Kuralı


Son dönemde sık sık sosyal medya içerikleriyle ilgili bir kuraldan bahsediliyor: "Vanilla Ice Rule"

Kuralın oldukça sağlam bir  sloganı da var: "Less is more"

Kural kısaca diyor ki; Onlarca küçük içerikle tek tek uğraşıp boğulmaktansa, tek bir hit içeriğe daha fazla yatırım yapın.

Gün içerisinde pek çok gelişmeyi takip eden marka yöneticileri bir taraftan da çeşitli sosyal ağlarda yayınladıkları içeriklerden tatmin edici sonuçlar almaya çalışıyorlar. Ancak bu gün geçtikçe zorlaşıyor. Oysa bu işi gerçekten hakkını vererek yapan ve çok iyi sonuçlar alan markaları incelediğimizde, gördüğümüz bizi hep "Vanilla Ice" kuralına götürüyor: "Büyük bir hit içeriğe yatırım yapmak."

Kuralı aşağıdaki gibi maddeleyebiliriz: 
1-  Sosyal medyaya ayrılan zamanın % 80'ini büyük bir hit içerik yaratmaya ve bu içeriği desteklemeye ayırmak şart.
2- Hit içeriğin altını doldurmak çok önemli. "Altında mutlaka stratejinizle paralel sağlam bir duruş olmalı" diyor uzmanlar.
3- İçerik belirlendikten sonra, içeriğinize yatırım yapın. Her fırsatta içeriğinizden alıntı yapın, içeriğinizi tanıtın ve vurgulayın.

Örneğin, markanız bir parti veya etkinlik düzenliyorsa bu sizin "hit" içeriğiniz olabilir. Etkinliği parlatın, etkinlikte olan bitenleri dilimler halinde paylaşın, alıntılar yapın. Yani hit içeriğinizi olabildiğince parlatın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder