1 Aralık 2014 Pazartesi

Dünya AIDS Günü: #FeelNoShame


1 Aralık Dünya Aids Günü. Çağımızın vebası olarak adlandırırken, yazık ki HIV virüsü ile doğan çocukların psikolojisini hiç düşünmüyoruz. Oysa HIV virüsü ile doğan çocuklar, utançtan söyleyemediklerinden eğitimden, tedaviden ve psikolojik destekten uzak büyüyorlar.

Lesotho, dünyada HIV virüsü ve Aids hastalığının en yoğun görüldüğü bölge. Ve bu bölgede HIV virüsü ile doğan çok fazla çocuk var. Lesotho prensi Seeiso ve prens Harry'nin 2006'da kurduğu Sentebale adlı dernek, bu çocuklara eğitim, ilaç, tedavi ve yiyecek sağlıyor.

Sentebale bu yıl, bu çocukların HIV virüsü ile doğmaktan utanmamaları gerektiğine vurgu yapmak için #FeelNoShame hashtagi ile bir proje başlattılar. Lansmanını mikrositede Prens Harry'nin bir video ile yaptığı projeye Gemma Arterton, Ricky Hatton, Nicole Scherzinger gibi ünlüler de destek veriyorlar.

Projenin asıl amacı elbette çocuklara daha fazla destek vermek, HIV virüsü taşıyan çocuklara "utanacak bir durumları" olmadığını anlatmak, HIV virüslü çocuklar gerçeğini daha fazla algılatabilmek ve bağış toplamak.

Proje için farklı reklam ve medya ajansları birlikte çalışmışlar. Umuyoruz buna benzer projeleri biz de kendi ülkemizde sık sık görür ve destekleriz.

1 yorum:

  1. Name a loss limit somewhere between 1-5% of your whole bankroll. This will give you you with|provides you with} plenty of alternatives to win in small increments and avenge your losses without placing your self in pointless 점보카지노 hazard. In you’re a gifted sufficient participant, you may be able to|could possibly|might have the ability to} discover another person to finance you in exchange for a portion of your winnings. Unique packages, similar to artwork therapy, create a dynamic academic group.

    YanıtlaSil