14 Ocak 2015 Çarşamba

Bir Yazılım Sizi Ailenizden Daha İyi Tanıyabilir Mi?



Facebook beğenilerimiz kişiliğimizi gerçekten yansıtır mı? Pekiyi bir yazılım bizi arkadaşlarımızdan, ailemizden hatta eşimizden daha fazla anlatabilir mi? bir araştırmaya göre cevap: "evet"

Cambridge ve Stanford Üniversitesi ortak bir çalışma yaparak bir algoritma yazmışlar. Bu algoritma kullanılarak kişilerin facebook beğenilerini baz alarak kişileri arkadaşlarından daha iyi ve en az eşleri kadar iyi anlatabileceklerini iddia ediyorlar.

Birinin kişiliğini 10 beğeni ile iş arkadaşından, 70 beğeni ile arkadaşlarından, 150 beğeni ile aile üyelerinden, 300 beğeni ile eşlerinden daha iyi anlatabiliyor.

Araştırma öncesinde kişilikler psikolojidekine yakın şekilde 5 gruba ayrıldı: açıklık, dürüstlük, dışa dönüklük, muhaliflik, nevrotiklik. Örneğin Facebook hesabında Salvador Dali'yi beğenen biri için açık ve meraklı tanımlaması yapılıyor.

Pekiyi bu durum markaların bir işine yarayacak mı? Aslında "evet". Ancak etik değerler burada her zamankinden daha çok önemsenmeli diyor araştırmayı yapan uzmanlar. Çünkü kişilik analizleri kişilerin çok derin özelliklerini kapsıyor. Ve markalar tarafından bu kadar derin izlendiğini ve tanımlandığını bilmek kişiler için oldukça hassas bir çizgiye dayanıyor.

Araştırmayla ilgili daha detaylı bilgi almak için tıklayın.

1 yorum:

  1. The American-style roulette desk with a wheel at one finish is now utilized in most casinos outcome of|as a outcome of} it has a higher home edge compared to with} a European layout. Placing inside bets is either choosing the exact number of the pocket the ball will land in, or a small range of pockets primarily based on their proximity on the layout. Players wishing to guess on the 'outdoors' will choose bets on bigger positional groupings of pockets, the pocket colour, or whether or not the profitable quantity is odd and even. The payout odds for every kind of guess are primarily based on its probability. As a outcome, NSW gamblers need to do a proper background examine of every platform that they are excited about and make sure that|be positive that} they don't seem to be|they aren't} using 1xbet one of the fraudulent ones.

    YanıtlaSil