15 Ocak 2015 Perşembe

Blog Dünyası Yeniden Canlanıyor


Son dönemlerde dondurulmuş yiyecek markaları pazarlama alanında oldukça ataklar. Daha önce Bird's Eye adlı dondurulmuş gıda markasının hashtag ödeme modeliyle işleyen restaurantı The Picture House  yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. Şimdi ise Sainsbury's markasının 2 blog yazarı ile yaptığı işbirliğinden bahsedeceğiz.

Sainsbury's  "Love Your Freezer" adlı bir reklam kampanyası başlattı. Kampanyanın merkezinde Barry Lewis ve Becky Wiggins adlı 2 yemek blog yazarı var. Yazarlar, Huffington Post tarafından da desteklenen web sitesinde yayınlanan tarifleri anlatıyorlar. Video ve tv reklamları 5 Şubat 2015'ten bu yana televizyonda ve youtube kanalında yayında.


Lewis küçük kızıyla birlikte yemek yapan bir vlogger ve yine Sainsbury'nin mezunlarından sayılan ünlü Jamie Oliver tarafından tanıtıldı. Kampanya başlamadan önce Youtube kanalında 150.000 civarında takipçisi vardı. Kampanyanın 3. gününde ise 152.476 takipçisi oldu. Tv reklamı ise youtube'da 24 saatte 5035 görüntüleme aldı.


Becky Wiggins ise, blogunda seyahat, yemek ve hayat üzerine yazan bir anne. Blogu ayda 50.000 görüntüleme alıyor ve kampanya başlamadan önce yaklaşık 12.000 twitter takipçisi vardı. Kampanyanın 8. gününde ise Twitter takipçi sayısı 12.600'e yükseldi.

Sainsbury's e bakacak olursak, blog yazarı seçiminde hem çeşitliliğe hem de ortak özelliklere bakmış olduklarını görüyoruz. 2 yemek blog yazarı da yemek konusunda oldukça tanınıyor ve her ikisinin de çocuğu var. Buradan yola çıkarak Sainsbury's aslında ailelere "dondurulmuş yiyecekler çocuklarınıza yedirebileceğiniz kadar sağlıklıdır." mesajı veriyor. Bir erkek, bir de kadın yazar seçilmesi ise, dondurulmuş gıdaların yemek konusunda hep kolaya kaçan erkeklere uygun olduğu önyargısını kırmak için gibi geldi bize.

Türkiye'de blogların yükseldiği dönemlerde çeşitli gıda markaları da yemek blog yazarları ile birlikte çeşitli projelere imza atmışlardı. Ancak sayılı yemek blog yazarı TV'lerde görüldü.

İlk "bizim de projemiz var" safhasının üzerinden geçtikten sonra ülkemizde markalar açısından blog yazarlığı önemini yitirmiş gibi görünse de aslında tam tersi olduğunu düşünüyoruz. Hala blog yazan eski blog yazarı kitlesi, gerçekten özenli ve azimli şekilde içerik üretmeye devam ediyor. (bu da başka bir blog yazısı konusu olsun.)

Yorumu size bırakalım, videolara göz atın çünkü gerçekten güzel tarifler var :)

* görseller: homemadebuyou.co.uk sitesinden alınmıştır. 


1 yorum:

  1. You may be be} shocked at how shortly you can to|you probably can} go through your bankroll by taking part in} the slots. With ATMs conveniently located all through the on line casino floor, you might end up spending more than you supposed on your quest to strike 메리트카지노 it rich. A payout share refers to how much of the money spent on the machine is returned to customers. If a payout share is 90%, which means the machine pays out 90% of what it takes in. You can even play poker at El Royale , blackjack, and a variety of different specialty video games.

    YanıtlaSil