16 Ekim 2014 Perşembe

Matematik Mi Tasarım Mı?


Breaking Bad, 2013'te Badfinger'ın "Baby Blue" adlı  şarkısıyla final yapmıştı. Spotify, o gün "Baby Blue" hakkında yüksek ivmeli bir paylaşım hacmi farketti. Bölüm sonunda şarkının dinlenme hacmi % 9000 artış gösterince Spotify kolları sıvayıp, bir rakamı hikayeleştirmeye karar verdi. Böylece sadece matematiğin konuştuğu rakamlardan ibaret  bir grafikten öte, hikayesi olan eğlenceli bir içerik ortaya çıktı.


















Spotify'ın başarısına bakacak olursak, özellikle diziler ve programların takipçilerini çok iyi gözlemleyerek takipçi gündemini göz önünde bulundurmaları, hızlı karar almaları ve fırsatı değerlendirmeleri önemliydi.

Benzer şekilde daha önce Monitera olarak, Muhteşem Yüzyıl'da Pargalı'nın ölüm sahnesi için yaptığımız detaylı analizi burada inceleyebilirsiniz. Yine yönetici ortağımız Metin Kahraman'ın Webrazzi Dijital 2013'te "Sosyal Medyada TV Reytingleri" adlı sunumunu aşağıdan görüntüleyebilir veya sunuma buradan ulaşabilirsiniz.



Grafikleştirmeye değer bulunan verileri sadece grafiğe dökmekle kalmamalı, matematikle tasarımı ve pazarlamayı birleştirerek görsel hikayeler yaratılmalı. Eğer bu tür verilere sahipseniz, süreç çok basit:

Veriyi toparla -> Görselleştir -> Hikayeleştir -> Paylaş

1 yorum:

  1. Check out 1xbet the how-to withdraw information and video on our weblog for more info. Online pokies are pokies have the ability to|you possibly can} play in your pc or cellular device. They have reels, paylines, and bonus options, and potential actual cash payouts. You’ll find Mega Moolah, Amazing Link Zeus, 9 Masks of Fire, and different pokies at JackpotCity.

    YanıtlaSil